Lekkere hapjes voor in de zomer of bbq

gevulde eieren met ui

Het is weer zomer, we mogen weer visite uit nodigen. Maar wat voor lekkere hapjes kan je, je visite voorschotelen. In dit artikel geven we je wat lekkere recepten voor hapjes in de zomer. Je kan ze ook lekker bij een bbq serveren als aanvulling op de vleesgerechten.

Mozzarella spies

Wat heb je nodig? Snoeptomaatjes, kleine mozzarella bolletjes, basilicum, saté prikkers of tapas stokjes.

Hoe maak je het? Rijg om en om een tomaatje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum aan je prikkers.

gevulde eieren met ui

Gevulde eieren

Je kunt veel verschillende vullingen in de eieren verwerken, dit is het klassieke recept voor gevulde eieren met ui.

Wat heb je nodig? 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel mosterd.

Hoe maak je het? Kook de eieren gaar in 10 minuten. Pel de eieren en snijd ze in de lengte door midden. Haal met een lepel het eigeel uit de eieren en doe dit in een kommetje. Verkruimel het eigeel en voeg de mayonaise, paprikapoeder en de mosterd toe. Roer alles goed door elkaar. Je kunt nu het eigeel mengsel terug in de eieren scheppen met een lepel. Voor een mooie twist kan je het ook met een spuitzak met gekartelde spuitmond terug in de eieren spuiten. Strooi nog wat paprikapoeder over de eitjes.

Kleine quiche met ham en kaas

Wat heb je nodig? 3 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 100 gram geraspte kaas, 50 gram rauwe ham, Italiaanse kruiden, 1 eetlepel paneermeel, 75 gram crème fraiche.

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffin bakblik in. Snijd de plakjes bladerdeeg kruislinks in vieren. Leg de 12 kleine plakjes in het muffin bakblik. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en leg wat paneermeel onderin de bakjes. Kluts in een kommetje het ei met geraspte kaas, crème fraiche en de ham. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe en eventueel wat peper en zou naar smaak. Verdeel nu het mengsel over de bladerdeegbakjes. Bak het geheel gaar in de oven in 10 tot 15 minuten.